FAQ

Tutorial

Hoe groot is de kans dat ik slaag voor mijn examen na bijlessen bij Tutorial?

Een statistisch cijfer kunnen we daar niet op plakken. Wel slaagden reeds honderden studenten dankzij onze aanpak. Onze begeleiding vergroot je kansen maximaal.

Voor welke vakken kan ik bij Tutorial terecht?

Het aanbod van Tutorial is afhankelijk van het aanbod statistische vakken in jouw studentenstad. Een overzicht van alle vakken kan je terugvinden indien je op www.bijles-statistiek.be/afspraak jouw studentenstad selecteert en scrollt naar "maak online een afspraak". 

Staat het vak waarvoor je bijles wenst niet in het aanbod, selecteer gerust "andere" en we kijken graag wat we kunnen doen om jou verder te helpen. 

Door wie wordt de bijles gegeven?

Alle studiebegeleiders van Tutorial hebben tonnen ervaring met het geven van bijlessen. Bovendien zijn ze heel vertrouwd met jouw cursus en het examen dat je te wachten staat.

Hoe weet ik dat kwaliteit gegarandeerd is?

Wie zich specialiseert, garandeert kwaliteit. Bij Tutorial wordt dan ook enkel gefocust op statistische vakken. Dat zorgt ervoor dat Tutorial de voorbije jaren een enorme expertise heeft uitgebouwd. Het feit dat verschillende docenten ook al klanten doorverwezen naar Tutorial, kan gelden als een compliment voor onze werking en aanpak.

Praktisch

Zijn digitale bijlessen ook mogelijk?

Zeer zeker! Als de Covid-pandemie ons iets bijgeleerd heeft, is dat het ook perfect mogelijk is om bijlessen te geven via MS Teams, Skype, Zoom,... De slaagkansen voor online bijlessen liggen even hoog als bijlessen face-to-face en zijn even efficiënt. Het is dus niet zo dat er dan meer uren bijles nodig zouden zijn. 

Wat als ik niet op kot zit?

Uiteraard kan je ook bij ons terecht voor begeleiding als je zelf niet op kot zou zitten. Wij hebben altijd een geschikte alternatieve locatie klaar voor jou. Wie dat wenst kan ook digitale bijlessen (via MS Teams, Skype, Zoom,...) aanvragen. 

Waar gaan de bijlessen door?

De bijlessen gaan altijd door in de stad waar je zelf studeert, bij jou op kot of op een alternatieve locatie mocht je zelf niet op kot zitten. Het is eveneens mogelijk om online bijlessen te volgen via MS Teams, Skype, Zoom,... 

Kan ik groepslessen krijgen? Zijn die goedkoper?

2x ja! Je kan samen met één of meerdere medestudenten bijlessen aanvragen. Je spaart er overigens veel mee uit want je betaalt sowieso minder per persoon: 

  • bijlessen per twee: €26 per persoon (excl. BTW)

  • bijlessen per drie: €23 per persoon (excl. BTW)

  • bijlessen per vier: €20 per persoon (excl. BTW) 

Worden er ook bijlessen gegeven in de zomer?

Jazeker! In de zomer zorgt Tutorial voor een extra groot aanbod om studenten te preppen voor hun herexamen.

Hoe kan ik bijlessen reserveren?

Nadat je jouw beschikbare momenten doorgegeven hebt op de homepage, neemt Tutorial contact op met jou om de bijlessen concreet in te plannen.

Moet ik een verplicht aantal uren bijles volgen?

Neen. Tutorial kan je enkel adviseren, maar jij beslist zelf hoeveel bijles je wenst.

Wat als ik verhinderd ben om een bijles bij te wonen?

We hebben zeker begrip voor afwezigheden. Wie ziek is, is ziek. Je zal meteen gerustgesteld worden met een nieuwe datum.

Betaling

Hoeveel kosten bijlessen bij Tutorial?

Bij Tutorial betaal je slechts €36 per uur (excl. BTW) bijles dat je effectief volgde. Of je nu één of tien uren bijles wenst, je zal bij Tutorial niets extra aangerekend worden. Voor bijlessen in groepjes gelden andere tarieven. 

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Neen, dat is niet mogelijk.

Komen er nog extra kosten bij het uurloon?

Neen. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van studiebegeleidingskantoren in Vlaanderen betaal je bij Tutorial enkel de bijlessen die je effectief volgde. Zo betaal je geen instapvergoeding, dossierkosten, verplaatsingsvergoedingen of "schadevergoedingen"voor het niet opnemen van ingeplande bijlessen.

Hoeveel uren bijles moet ik betalen?

Ongeacht hoeveel uren voorschot je betaalde, je zal enkel de bijlessen aangerekend worden die je effectief volgde.

Vb. Je reserveerde 10 uren bijles (= €360) Je volgde slechts 6 uren bijles (= €216)

In dit scenario (excl. BTW) zal het resterende saldo van €144, t.w.v. 4 uren bijles, teruggestort worden op je rekening.

Hoe wordt het voorschot bepaald?

We vertrekken vanuit het gemiddelde aantal uren dat een student nodig heeft om zich te laten begeleiden in een cursus statistiek. Dat gemiddelde bedraagt bij Tutorial 12 uren bijles. 

Waarom moet ik een voorschot betalen?

Tutorial werkt net zoals andere onderwijsfaciliteiten (zoals ook de universiteiten) met een voorafbetaling van haar diensten om vlotte en correcte betalingen te verzekeren.

Wanneer krijg ik een afrekening van de bijlessen?

In de eerste dagen na jouw laatste bijles mag je per mail een gedetailleerde afrekening per mail verwachten.

Alle andere vragen

Krijg ik mijn geld terug als ik er niet door ben?

Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Wel zullen we er alles aan doen om jou te doen slagen voor jouw examen. Het enige wat we niet kunnen doen is jouw examen zelf maken. Of je slaagt heb je dus volledig zelf in de hand.

Moet ik een contract ondertekenen voor de bijlessen?

Neen. Wie bijlessen aanvraagt bij Tutorial wordt gevraagd om de algemene voorwaarden van Tutorial te aanvaarden.

Moet ik mijn eigen cursus bij hebben?

Dat zou handig zijn.

Is het nuttig dat ik nog naar de les ga?

Zeer zeker!